De Help Desk punt NL
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Veel gebruikte afkortingen en benamingen
Ambernet Webmail
Windows Mail E-mailaccount instellen (alleen Vista)
WINDOWS LIVE MAIL
Wat is het adres van de uitgaande mailserver?
Spamfilters instellen
Webmin kan user's mailbox niet benaderen
root@localhost.domein.nl
Waarom zou ik webmail gebruiken in plaats van een normaal e-mailprogramma?
Maak uw PC schoon in 10 stappen
Artikel details
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Begrippen e-mail en internet die op deze site gebruikt worden

Oplossing Phishing
Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De slachtoffers worden vaak via e-mail naar deze valse website gelokt met daarin een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd "de inloggevens te controleren". Een gelijkwaardige vorm van oplichting werd uit analogie pharming genoemd. Beide methoden worden gebruikt voor identiteitsfraude.
 
popPOP3 E-mail accounts zijn de type accounts zoals u die kent van de meeste providers. Een POP e-mail account werkt hetzelfde als een postbus die u met uw favoriete e-mail programma kunt leegmaken. POP3 e-mail accounts kunnen ook via een webmail interface worden gelezen, net zoals u het bijvoorbeeld bent gewend van Hotmail.
 
pop-boxEen file of een directory op een harde schijf, waarin ontvangen elektronische post voor één bepaalde gebruiker wordt bewaard. De pop-box of mailbox is beschermd door een mail- adres en kan alleen geopend en gelezen worden na het invoeren van dit adres.
 
POP3-mailboxPOP3 E-mail accounts zijn de type accounts zoals u die kent van de meeste providers. Een POP e-mail account werkt hetzelfde als een postbus die u met uw favoriete e-mail programma kunt leegmaken. POP3 e-mail accounts kunnen ook via een webmail interface worden gelezen, net zoals u het bijvoorbeeld bent gewend van Hotmail.
 
providerEen internetprovider (Engels: Internet Service Provider of ISP) is een organisatie of persoon die diensten levert op of via het internet. Dit kan zowel de verbinding van een gebruiker aan het internet zijn, alsook diensten die de gebruiker via het internet kan gebruiken. De verschillende diensten die een internetprovider aanbiedt zijn hieronder uitgewerkt.
Artikel ID: 35
Categorie: E-mail en Webmail
Zoekwoorden
Datum toegevoegd: 17-Jan-2007 12:33:54
Aantal bekeken: 343
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (147)

 
« Ga terug