De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Veiliger emailen met ProtonMail

Oplossing

Steeds meer mensen stappen van hun e-mailprovider over naar ProtonMail, omdat deze veel meer belang hecht aan de veiligheid van zijn cliënteel. ProtonMail werd ontworpen door het Zwitserse Cern Instituut en al hun servers bevinden zich in Zwitserland. Hierdoor worden alle gebruikersgegevens beschermd door de Zwitserse privacywetgeving. Met ProtonMail kan je  blijven e-mailen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je mail gehackt wordt of dat bepaalde instanties met jou meekijken.

ProtonMail

ProtonMail werd in 2013 opgericht door wetenschappers die elkaar ontmoetten op CERN en werden samengebracht door een gedeelde visie van een veiliger en particulier internet. Sindsdien is ProtonMail geëvolueerd naar een wereldwijde inspanning om burgerlijke vrijheden te beschermen en een veiliger internet te bouwen, met teamleden die ook afkomstig zijn van Caltech, Harvard, ETH Zürich en vele andere onderzoeksinstellingen. Vandaag de dag helpt ProtonMail om de privégegevens hun miljoenen gebruikers online te beveiligen. Meer dan 10.000 supporters hebben hun bij deze missie geholpen door te doneren om dit project mogelijk te maken. 

End to end versleuteling ProtonMail

Alle e-mails worden automatisch beveiligd met end-to-end encryptie (versleuteling). Dit betekent dat je e-mails gaat versturen die versleuteld zijn en deze kunnen niet worden ontsleuteld. Als gevolg hiervan kunnen je gecodeerde e-mails niet met derden worden gedeeld. De inhoud van een e-mail is dus alleen maar te zien en lezen door de ontvanger.

Anonieme email met ProtonMail

Er is geen persoonlijke informatie vereist om je beveiligde e-mailaccount te maken. Standaard worden er geen IP-logs bewaard, die kunnen worden gekoppeld aan uw anonieme e-mailaccount. Dit betekent wel dat je ervoor moet zorgen dat je je wachtwoord zelf goed kan onthouden, want wanneer je dat kwijt bent, kan ProtonMail niet helpen en ben je je e-mail gewoon kwijt.

Gratis beveiligde email met ProtonMail

ProtonMail is van mening dat e-mail privacy voor iedereen beschikbaar moet zijn. Daarom hanteren ze een open source code en basis ProtonMail accounts altijd gratis. Je kan het project wel ondersteunen door een donatie te doen of een upgrade uit te voeren naar een betaald account voor bijvoorbeeld meer opslagruimte, maar dat is uiteraard geen verplichting.  

ProtonMail is gemakkelijk in gebruik

ProtonMail kan op elk apparaat worden gebruikt zonder software-installatie. ProtonMail's beveiligde e-mailaccounts zijn volledig compatibel met andere e-mailproviders. Je kan je e-mails dus gewoon normaal verzenden en ontvangen. Deze e-mailservice lijkt een beetje op Gmail van Google. Net zoals bij andere aanbieders, krijg je een eigen e-mailadres. Wanneer je aan de slag gaat, log je in met je e-mailadres en wachtwoord en krijg je met nog een extra wachtwoord pas toegang tot je inbox. 

ProtonMail is modern

De inbox van ProtonMail is geoptimaliseerd voor productiviteit. Elk detail binnen hun beveiligde e-mailservice is geoptimaliseerd zodat je je e-mails beter kan lezen, organiseren en verzenden.

ProtonMail Inbox

De inbox is heel overzichtelijk. Je kan al je e-mails gewoon zien staan en aan de linkerkant is het menu. Hier kan je bijlages toevoegen, de prullenbak en spamfolder vinden en nieuwe e-mails opstellen. Het opstellen van é-mail is net zo gemakkelijk als bij andere e-mail diensten: je voegt heel eenvoudig een geadresseerde toe en er zijn ook velden beschikbaar voor het onderwerp en voor je bericht. Aan de onderkant kan je een klein knopje vinden, waarmee je een bijlage kan toevoegen. Daarnaast ook een versleutel knop, waarmee je zelf een wachtwoord kunt toevoegen.

Overstappen naar ProtonMail

Wil je ook meer veiligheid en overstappen naar ProtonMail? Klik hier voor de aanmeld pagina

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Gratis email
Gmail alias aanmaken
Windows Mail E-mailaccount instellen (alleen Vista)
Tijdelijk e-mailadres
Ambernet Webmail
Grote bestanden versturen
Wat is blacklisting
Begrippen e-mail en internet die op deze site gebruikt worden
Veel gebruikte afkortingen en benamingen
Spamfilters instellen
Artikel details
Artikel ID: 519
Categorie: Hoe werkt dat
Zoekwoorden email, proton, veilig, veiligheid, Zwitsers, e-mailprovider, mail provider, versleutelen, gratis, privacy, encryptie, Caltech, Harvard, ETH, Zürich
Datum toegevoegd: 16-Jul-2014 18:36:44
Aantal bekeken: 3389
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (1001)

 
« Ga terug