De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Port forwarding Ziggo modems

Oplossing

1) Lees dit eerst! Port forwarding, wil je dat echt?

Jouw netwerkapparaten communiceren met het internet via poorten. Dit kan je zien alsof je op een specifieke rijbaan op de snelweg rijdt met een pakketje informatie in de achterbak. Wanneer je een website bezoekt gaat dit bijvoorbeeld via poort 80 en zo zijn er in totaal wel meer dan 60000 poorten aanwezig.

Nu is er een verschil tussen wanneer jij een pakketje informatie stuurt of ontvangt. Als jij een pakketje stuurt, doe je dit via een bepaalde poort (rijbaan op de snelweg). Een antwoord/reactie op dit pakketje weet jouw computer weer zonder problemen te bereiken omdat de adresgegevens van jouw netwerkapparaat zijn inbegrepen in het pakketje wat je computer stuurt.

Maar als een ander jou spontaan een pakketje wil sturen, dan weet diegene wel het IP-adres van jouw wifi-modem en weet het pakketje jouw wifi modem goed te bereiken. Maar het wifi-modem moet dan nog wel weten naar welk netwerkapparaat, zoals jouw PC of game console, hij deze moet doorsturen. Dit doet hij middels port forwarding. Daarmee zeg je tegen het wifi-modem dat alle pakketjes die binnenkomen op een specifieke poort (rijbaan) doorgezet moeten worden naar een bepaald apparaat. Dit is port forwarding in het kort. Dus bedoeld om inkomende pakketjes op een specifieke poort door te zetten naar jouw individuele netwerkapparaat.

2) Instructies voor onze wifi-modems

Alhoewel het instellen van port forwards in bijna alle routers op dezelfde manier in z’n werk gaat, zijn er wel degelijk kleine verschillen. Hierom heb ik hieronder specifieke instructies geschreven voor al onze wifi-modems. Klik op de link van jouw modem om naar de relevante instructies te gaan.

Port forwarding, wil je dat echt? (Leestip)

Connectbox
Technicolor TC7210
Technicolor TC7200
Cisco EPC3925 / Cisco EPC3928
Ubee EVW320b / Ubee EVW321b
Horizon mediabox (voormalig UPC gebied)
Cisco EPC3925 (voormalig UPC gebied)

3) Waar moet je nog meer op letten?

  • Wanneer IPv6 is ingeschakeld in voormalig UPC gebied is het niet mogelijk om portforwards in te stellen. Via deze link controleer je of IPv6 is ingeschakeld. Is dit het geval? Neem dan contact op met de Klantenservice of Webcare om IPv6 te laten uitschakelen.
  • Niet alleen de firewall in het wifi-modem kan poorten blokkeren, ook de firewall op jouw computer kan dit doen. Controleer dus ook of de poort is opengezet in jouw firewall, of schakel deze (tijdelijk) uit.
  • Een andere manier om alle poorten naar een netwerkapparaat open te zetten is middels de DMZ functionaliteit (Demilitarized zone). Feitelijk wordt dan voor dit apparaat de firewall uitgeschakeld. Port forwarding regels hebben voorrang op een DMZ instelling. Hou er dus rekening mee dat de DMZ instelling mogelijk niet meer goed functioneert na het instellen van port forwards.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Port forwarding op de Ziggo Cisco EPC3925 (voormalig UPC)
Port forwarding op de Ziggo Cisco EPC3925 & Cisco EPC3928
Port forwarding op de Ziggo Ubee EVW320b / EVW321b
Port forwarding op de Ziggo Connectbox
Port forwarding op de Ziggo Horizon Mediabox
Port forwarding op de Ziggo Technicolor TC7200
Port forwarding op de Ziggo Technicolor TC7210
Hoofdstukken
Wat is een switch
Advanced Port Scanner v2.4
Artikel details
Artikel ID: 409
Categorie: Netwerken
Zoekwoorden port, forwarding, ziggo, router, modem, dmz, host, ip, adres, poort, open, dicht, firewall, nat, connectbox,tecnicolor, tc7210, tc7200, EPC3925, Cisco, EPC3928, Ubee, EVW320b, EVW321b, Horizon, mediabox, EPC3925
Datum toegevoegd: 18-Oct-2016 12:49:36
Aantal bekeken: 1964
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.0/5.0 (269)

 
« Ga terug