De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Letsencypt of Comodo

Oplossing

Wij willen ook https gaan gebruiken, wat is het beste de gratis letsencrypt of comodo?

Alvast bedankt Fons


Beste Fons,


Sinds Let’s Encrypt certificaten GRATIS beschikbaar zijn krijgen we vaak de vraag wat het verschil is tussen Let’s Encrypt en de betaalde Comodo of andere certificaten. Daar kan ik het volgende over zeggen:

Qua beveiliging doet Let’s Encrypt niet onder voor de betaalde certificaten van Comodo die domeinvalidatie bieden en die op dit moment ongeveer €10 kosten. De versleuteling van het verkeer werkt bij de certificaten hetzelfde.

Het verschil tussen Let’s Encrypt en een betaald certificaat van Comodo is dat de betaalde certificaten een domeinnaam-controle doen: ze checken of het certificaat is aangevraagd door de houder van de domeinnaam.

Let’s Encrypt doet dat niet. De controle van de domeinnaam-houder is een extra factor voor betrouwbaarheid van het certificaat.

Anders gezegd: als iemand als particulier een domein registreert met een anoniem mailadres (bv Hotmail of Gmail) en er dan een SSL op zet dan is het verkeer versleuteld maar het https-adres zegt niks over de houder van de domeinnaam. In theorie zou dat een crimineel kunnen zijn.

Lang verhaal kort: Gaat het je puur om de versleuteling van het website-verkeer dan is Let’s Encrypt prima. Gaat het je ook om het uitstralen van wat vertrouwen, doordat de houder van de domeinnaam is geverifieerd, dan is een betaald Comodo SSL certificaat een beter en toch betaalbaar alternatief.

Met vriendelijke groet,

Terry van Erp
De Helpdesk
http://www.de-help-desk.nl

Disclaimer: This posting is provided AS IS with no warranties or guarantees and confers no rights.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen SSL sertificaat installeren in ISPconfig
Je website beveiligen met een SSL-certificaat
Comodo Dragon
Domeinregistratie, hoe werkt dat?
Piwigo voor alleen leden
Artikel details
Artikel ID: 487
Categorie: Webserver
Zoekwoorden https, ssl, certificaat, encrypt, versleutelen, slotje, domein, vertrouwd, vertrouwen, geverifieerd, versleuteld, contole, gratis, betaald, comodo, lets, lets encrypt, veilig, crimineel, criminelen, houder, domeinnaam, data, verkeer, gratis, betaald, domeinvalidatie, validatie, SSL, HTTPS, gegevens,
Datum toegevoegd: 5-Jun-2017 09:19:53
Aantal bekeken: 2680
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (110)

 
« Ga terug