De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

RockMelt

Oplossing

Sociale media tot diep in Chrome integreren, dat is het doel van RockMelt. Deze spin-off kreeg veel aandacht, maar bevindt zich nog altijd in het bètastadium. RockMelt integreert functies van sociale media tot diep in de browserinterface. Zo is het mogelijk vanuit de adresbalk direct te zoeken naar vrienden op Facebook.

 

Facebook-chat in het browservenster

 

Direct na de installatie wordt de gebruiker gevraagd om in te loggen op Facebook. Vervolgens verschijnen knoppen die toegang geven tot notificaties, vriendschapsverzoeken en privéberichten. De rechterkant van het browserscherm transformeert in een Facebook chat. Er is direct zichtbaar welke vrienden offline zijn, met één druk op de knop wordt een chatconversatie gestart.

 

De linkerkant van het scherm is gereserveerd voor zogenaamde RockMelt-apps, kleine programmaatjes waarmee updates van andere sociale netwerken binnenkomen. Een van de opties is 'social reading', daarmee worden vrienden automatisch gewezen op artikelen die je leest. Deze functie moet per website worden ingeschakeld, dus niet alles wat je leest ligt op straat.

 

Privacyliefhebbers zullen toch niet staan te trappelen om Rockmelt te gebruiken. Om tijdelijk onzichtbaar te worden kent RockMelt wel de 'quiet mode'. Als die modus is ingeschakeld verdwijnen alle sociale functies. Maar als je zo surft kun je natuurlijk net zo goed Google's Chrome gebruiken of een van de andere browsers in deze lijst.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Zo zet je social bookmarking buttons op je site!
AC Ryan Plaon!HD2 - Tips en weetjes
Artikel details
Artikel ID: 585
Categorie: Browsers - agenda - RSS
Zoekwoorden RockMelt, browser, www, web, internet, chromium, facebook, chat, social, reading, media, social media, quiet
Datum toegevoegd: 26-Sep-2017 14:54:39
Aantal bekeken: 7349
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.1/5.0 (3206)

 
« Ga terug