De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

TopStyle Lite - CSS-editor

Oplossing Met de CSS-editor TopStyle Lite kun je stylesheets maken en bewerken. Met behulp van de Style Inspector kun je eenvoudig stijleigenschappen selecteren, voorzien van waarden en toevoegen aan een stijlblad. In het preview venster kun je het resultaat bekijken.

Cascading Style Sheets (CSS)

Cascading Style Sheets is een techniek voor de stijl (vormgeving) van webpagina's. De informatie over de vormgeving wordt toegevoegd aan de (X)HTML-code van het document. Die informatie kan in het document zelf staan, maar ook in een extern document dat wordt ge�mporteerd. Een dergelijk apart geïmporteerd document wordt ook wel stylesheet genoemd. Een stylesheet biedt de mogelijkheid inhoud en vormgeving van een document van elkaar te scheiden en op die manier een consistente vormgeving over meerdere documenten te bereiken.

Een belangrijke reden voor de introductie van Cascading Style Sheets is om de vormgeving van webpagina's te standaardiseren, zodat verschillende webbrowsers dezelfde pagina op dezelfde wijze aan de gebruiker tonen. Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft daartoe de standaard vastgelegd. De vastgelegde standaard is in de loop van de jaren uitgebreid. De oorspronkelijke standaard staat bekend als CSS1. Latere uitbreidingen staan bekend als CSS2 en CSS3. Deze laatste uitbreiding (CSS3) is gedeeltelijk nog in ontwikkeling en is als zodanig geen officiële standaard.

Moderne browsers ondersteunen CSS1 inmiddels volledig. De ondersteuning voor CSS2 is minder. Omdat CSS3 nog geen officiële standaard is, is daar slechts experimentele ondersteuning voor. De meest gebruikte browser, Microsoft Internet Explorer (versie 6.0) wordt bekritiseerd omdat het onvoldoende ondersteuning van CSS2 biedt. In oktober 2006 heeft Microsoft een nieuwe versie van Internet Explorer (versie 7) uitgebracht. Microsoft heeft daarin grote verbeteringen aangebracht in de ondersteuning voor CSS2.

 


Gerelateerde artikelen Hoe je CSS gebruikt voor je website-layout
Alle codes voor een html-tabel
Tooltips die het ook op tablets en smartphones doen
Artikel details
Artikel ID: 100
Categorie: Design en DTP
Zoekwoorden
Datum toegevoegd: 12-Mar-2010 19:30:55
Aantal bekeken: 1839
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.9/5.0 (996)

 
« Ga terug