De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

PHP Designer 7 - Personal

Oplossing

Dynamische webpagina's creëren

PHP Designer 2007 - Personal is een gratis PHP editor voor zowel beginners en professionele ontwikkelaars.

Syntax highlighting voor de talen PHP, HTML, MySQL, CSS, XML, Perl, JavaScript, VBScript, Java, C#, SQL, Python en Ruby.

Kenmerken PHP

PHP is een server-side programmeertaal en is vergelijkbaar met Perl, Python, Ruby en Microsoft ASP.NET. Qua syntaxis lijkt PHP het meest op C. In tegenstelling tot C is het in PHP (met name PHP5) mogelijk objectgeoriënteerd te programmeren, net als in bijvoorbeeld Java en C++. Een opvallend kenmerk van de taal is dat variabelen voorafgegaan moeten worden door een dollarteken ('$'), in tegenstelling tot talen als C, C++ en Java. Dit is overgenomen uit de scripttaal Perl, waarvan PHP mede is afgeleid.

Het type programmeren van PHP lijkt nog het meest op dat van C++: zowel object- als functiegeoriënteerd programmeren is mogelijk. Oorspronkelijk was functiegeoriënteerd programmeren het belangrijkste, maar de aandacht verschuift steeds meer naar objectgeoriënteerd programmeren.

Server-side scriptingtaal, die hoofdzakelijk wordt gebruikt om op de webserver dynamische webpagina's te creëren, is voor de gebruiker onzichtbaar. Alleen het resultaat is zichtbaar, en dat ziet eruit als een gewone HTML-pagina. De voordelen van PHP zijn: het is open source, het is zeer populair en makkelijk te leren en er is een brede ondersteuning mogelijk op het internet.

Bij het oproepen van een PHP-document op de server wordt (op de server) eerst de in het document opgenomen PHP-code uitgevoerd. Dit gebeurt door de PHP-parser (de PHP-engine). Het resultaat (meestal HTML) wordt door de webserver naar de browser gestuurd.

Populair

PHP is erg populair en wordt met name gebruikt bij forums, ContentManagementSystemen, Blogs, Online winkels, Wiki's en vele andere internettoepassingen. Inmiddels worden ruim 18 miljoen websites gegenereerd met behulp van PHP.

Vanaf PHP Designer 7 kun je kiezen uit twee versies. PHP Designer 2007 Personal (gratis) en PHP Designer 8 (niet gratis)

 


Gerelateerde artikelen Programeren in Python
Nvu - WYSIWYG HTML-editor
OCR in Linux Mint
Artikel details
Artikel ID: 97
Categorie: Design en DTP
Zoekwoorden
Datum toegevoegd: 25-Sep-2009 19:21:40
Aantal bekeken: 3973
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.6/5.0 (2894)

 
« Ga terug