De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Icinga

Oplossing

Icinga begon ooit als fork van Nagios, maar is sinds kort herschreven en als Incinga 2 beschikbaar. Beide versies worden nog doorontwikkeld. Het grote voordeel van het werken met Icinga 1.x blijft dat de tool compatible is met Nagios plugins en configuraties. Icinga 2 is ontworpen om kleiner en wendbaarder te zijn en biedt distributed monitoring en multithreading raamwerken die in Nagios en Icinga 1 niet aanwezig zijn. Je kunt van Nagios naar Icinga 1 migreren en van Icinga 1 naar Icinga 2.

Net als Nagios, kan Icinga gebruikt worden om alles dat IP praat te monitoren, kun je zo diep duiken in SNMP als je wenst en biedt de tooling ondersteuning voor talloze plug-ins en add-ons.

Er zijn verschillende web UI's voor Icinga en een groot verschil met Nagios is de configuratie van het geheel: binnen Icinga is het mogelijk in een grafische interface en hoeft het niet via configuratiebestanden te gebeuren. Wie liever niet met de command-line werkt, zal hier groot plezier aan beleven.

Icinga integreert netjes met veschillende graphing- en monitoringoplossingen als PNP4Nagios, inGraph en Graphite en biedt solide prestatievisualisaties. Ook met de rapportagemogelijkheden zit het bij deze tool wel snor.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Nagios
Nagios installeren op CentOS 7
Nagios installeren op Fedora 12
Artikel details
Artikel ID: 343
Categorie: Log en monitor
Zoekwoorden icinga, netwerk, monitor, tool, remote,web, site, grafiek, grafisch, server, lan, ethernet, scan, life, open, source, beheerder, lamp, linux, routers, switch, snmp, perl, php,
Datum toegevoegd: 15-Sep-2017 17:37:13
Aantal bekeken: 276
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.7/5.0 (6)

 
« Ga terug