De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Hoe verloopt een glasvezel traject?

Oplossing

Netwerkbeheerder Reggefiber legt glasvezel internet wijk voor wijk aan. Zij werken hiermee samen met gemeentes en bepalen gezamenlijk waar er glasvezel gelegd kan gaan worden.
Wanneer de gemeente en Reggefiber besloten hebben dat er glasvezel kan worden aangelegd is het de beurt aan de bewoners. Reggefiber gaat namelijk pas over tot de daadwerkelijke aanleg als er genoeg mensen interesse hebben in glasvezel internet. Het vraagbundeling traject gaat nu van start.
Minstens 30 procent van de huishoudens in de betreffende wijk moet interesse hebben in het glasvezel netwerk en een abonnementen bij een van de aangesloten glasvezelproviders willen afsluiten. Vanaf 30 procent wegen de baten voor Reggefiber op tegen de kosten van het gehele traject. Wordt de 30 procent gehaald? Dan zal Reggefiber de gemeente of wijk kosteloos voorzien van glasvezel.

 

30 procent gehaald, en nu?

 

Een van de eerste zaken die er gebeurt na het behalen van de 30 procent is de aanleg van een wijkcentrale. Vervolgens wordt het glasvezelnetwerk in de straat aangelegd naar de woningen. In de meeste gevallen duurt dit even en zal de stoep tijdelijk openliggen.
Na dit punt, zijn de woningen aan de beurt. De glasvezelkabels worden nu tot aan de voorgevel van de woning gelegd. Wanneer er voor deze handeling werkzaamheden nodig zijn in uw tuin, dan wordt er uiteraard met uw overlegd gepleegd en moet u hiervoor toestemming geven.
Als de kabels eenmaal voor uw gevel liggen, wordt er een afspraak gemaakt met u om de glasvezelkabels door te trekken en in de meterkast te plaatsen.

 

Via een persoonlijke webpagina van de netwerkbeheerder Reggefiber kunt u de status van uw eigen woning in de gaten houden. U ziet wanneer er wordt gegraven voor uw woning, wanneer de glasvezelkabel wordt aangesloten en wanneer deze gereed is voor aansluiting van het glasvezel abonnement.

 

De laatste stap voor een werkende glasvezel internet verbinding is dat er een monteur langskomt van de internet provider die u heeft gekozen. Deze monteur zal alles installeren en zorgen dat u gebruik kunt maken van internet, tv en vaste telefonie via glasvezel.

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Waar ligt glasvezel in Nederland?
Welke glasvezel aanbieders zijn er?
Glasvezel
Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel?
Wat is het verschil tussen Cat5 en Cat6?
SFP modules, wat zijn dat en hoe werkt het
Internet storing oplossen
Artikel details
Artikel ID: 561
Categorie: Knowledgebase
Zoekwoorden glasvezel, bestellen, fiber, aansluiten, gemeente, Nederland, aanvraag
Datum toegevoegd: 14-Sep-2016 14:15:28
Aantal bekeken: 4019
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.8/5.0 (1006)

 
« Ga terug