De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Algemeen

Oplossing

Over deze handleiding

De Linux Gebruikers Handleiding (LGH) behandelt alle aspecten en onderdelen van een gemiddeld Linux-systeem (distributie). Waar het interessant is, wordt achtergrondinformatie en geschiedenis gegeven. Verder wordt basiskennis behandeld die van toepassing is op alle distributies en soms zelfs alle Unices. Deze handleiding is niet distributiespecifiek. De nadruk ligt op begrip.

Anders dan in een gemiddeld boek geeft deze handleiding vrij veel informatie op weinig ruimte, zodat je weinig hoeft te lezen om veel te weten te komen. Alles wordt beknopt uitgelegd. Er wordt aangegeven waar je meer informatie kunt vinden indien nodig.

Het publiek dat deze handleiding (hopelijk) nuttig zal vinden, omvat mensen die willen beginnen met het gebruiken van Linux, maar ook mensen die er meer over willen weten.

Wiki-formaat

Tot nu toe heb ik steeds om de zoveel tijd een PDF- en HTML-versie gemaakt (vanuit een Latex-document). Wat ik nu wil gaan proberen is de handleiding op een Wiki bijhouden. De Wiki zal geen versie hebben, maar maakt de drempel minder hoog om regelmatig dingen te wijzigen. Tot nu toe liep de lijst met TODO's steeds een behoorlijke tijd op, zodat uiteindelijk pas om de zoveel jaar een nieuwe versie uitkwam.

De auteurs

Deze handleiding is begonnen door Jarkko Huijts toen hij nog informatica studeerde aan de UT in Enschede. Martin Herrman, destijds student aan de TU/e in Eindhoven, heeft meegeholpen met het schrijven van de eerste versies. Sinds versie 1.4 schrijft Martin niet meer actief mee. Aan versie 1.5 heeft Peter de Jong meegeholpen. De huidige vorm is versieloos en wordt periodiek up-to-date gehouden op een Wiki.

Licentie en contact

Tekst uit deze handleiding mag in elke vorm worden gekopieerd, vertaald, uitgebreid en/of gedistribueerd. Kopieer of gebruik je de handleiding in zijn geheel, dan zou ik het waarderen als je een berichtje stuurt naar jarkko@gmx.net. Dan weet ik ook wat er allemaal met dit document gebeurt. Heb je een fout gevonden, opmerkingen of wil je graag je lof betuigen, twijfel dan ook niet om een mailtje te sturen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Linux Gebruikers Handleiding
Mediabox Next van Ziggo handleiding
Mint 18 Cinnamon handleiding (Engels)
Linux Mint 17.1 Nederlandse handleiding
Wordpress handleiding Nederlands
Ik wil beginnen met Linux
Beginnen met Linux
Windows-gerelateerd
Blender - 3d computer graphics
Nvu - WYSIWYG HTML-editor
Artikel details
Artikel ID: 729
Categorie: Linux handboek 2008
Zoekwoorden linux, handleiding, jarkko@gmx.net
Datum toegevoegd: 6-Dec-2008 03:05:30
Aantal bekeken: 305
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.2/5.0 (9)

 
« Ga terug