De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Nvu - WYSIWYG HTML-editor

Oplossing

Gemakkelijk een website maken

Nvu is een WYSIWYG-editor. Een What You See Is What You Get-editor is een programma dat ervoor zorgt dat je je website kan maken, net zoals je een document typt in MS Word. Alles wat je typt en invoegt, zal zo op de website getoond worden. Concreet betekent dit dat je niets van programmeren hoeft af te weten om een website te maken.

Websites maken gaat makkelijker zodat het werken ermee voor iedereen mogelijk is. Gebaseerd op de stabiele Mozilla-code maakt Nvu goede HTML-code zoals van zo'n programma verwacht mag worden met functies als goede ondersteuning voor verschillende standaarden, sjablonen en een ingebouwde website-beheerder.

Een veelzijdig programma, dat beschikbaar is voor bijna alle besturingssystemen: Windows, Mac OS, Linux en Linspire en bezit talrijke functies zoals een ingebouwd FTP-programma, een uitgebreide kleurenkiezer en een Nederlandstalige spellingscorrector.

Nvu (uitgesproken als new view) is een gratis programma. Iedereen mag tevens het programma zelf veranderen of er nieuwe functies aan toevoegen; hiervoor moet je uiteraard wel kunnen programmeren. Daarom noemen we het programma ook wel een open source programma; iedereen kan de broncode van het programma downloaden van de website www.nvu.com en dan verder programmeren aan het programma. Op diezelfde website kan je het programma ook gratis downloaden.

Hoewel Nvu geen Mozilla-product is, is het wel gebaseerd op de Mozilla Composer uit de Mozilla Suite. De vertaling wordt daarom op precies dezelfde manier afgehandeld als de andere Mozilla producten en daarom wordt het ook door Mozilla-NL vertaald.

Waarom Nvu gebruiken?

WYSIWYG-editing

Geen ervaring met het maken van websites? Nvu maakt het maken van een webpagina net zo makkelijk als werken met een tekstverwerker. Zo kunt u toch een website maken zonder de achterliggende code aan te maken! U hoeft dus geen cursussen HTML te volgen. WYSIWYG staat namelijk voor What You See Is What You Get (Wat u ziet is wat u krijgt). NVU is een goed alternatief voor het betaalde programma Dreamweaver van Adobe.

Schone HTML-code

Schone code zodat websites op zo'n manier gemaakt worden dat ze in iedere gangbare webbrowser, zoals Firefox of Internet Explorer, te zien zijn zoals u wilt. Zo weet u zeker dat u niemand buiten sluit. Daarnaast zijn er ook meer opties te vinden om de code van de pagina schoon te houden. Deze schone code betekent dat het geschreven is volgens de standaarden van het W3C de organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe webtechnologieën.


Gerelateerde artikelen Mozilla Thunderbird 2
Amaya Web Editor / Browser
Mozilla Sunbird
Firefox
Ik wil beginnen met Linux
Wat heb je nodig voor een eigen website?
Goede website-software die je niets kost
Opera
Mozilla FireFox 3.x
PDF Creator - Gemakkelijk een PDF maken
Artikel details
Artikel ID: 93
Categorie: Design en DTP
Zoekwoorden
Datum toegevoegd: 25-Feb-2010 21:15:08
Aantal bekeken: 1073
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (449)

 
« Ga terug