De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Hugin panorama foto

Oplossing

Super panorama foto met gewone camera

In heel veel gevallen is de beeldhoek van het objectief van een digitale camera te klein, waardoor je niet alles in beeld krijgt wat je zou eigenlijk zou willen. Je kunt overgaan tot het aanschaffen van een duur groothoek objectief, maar vaak lukt het dan niet om de gewenste panorama foto te maken. Een andere kostbare oplossing is, om de foto te maken met een echte panorama camera.

Wil je een echte panorama foto maken met je eigen camera, dan is dat mogelijk met behulp van het gratis programma Hugin.

Met Hugin kun je gemakkelijk panorama foto's creëren tot wel 360 graden.

Hugin panorama foto creëren

Als het even kan gebruik een statief voor het beste resultaat. Niet al te sterke groothoek gebruiken geeft minder problemen. Als het mogelijk is fotografeer in RAW-formaat voor de allerbeste kwaliteit en zet de RAW om naar tif. In dit voorbeeld worden 6 staande foto's gemaakt van het onderwerp in RAW-formaat. Om voldoende ijkpunten voor iedere foto te kunnen maken is een overlap van 30-50% nodig. Maak alle opnames met gelijke sluitertijd en diafragma instelling. De RAW-opnames worden in dit voorbeeld met UFRAW omgezet naar een tif-bestand.

Gerelateerde artikelen RawTherapee
Picasa
Gimp 2.6 (GNU Image Manipulation Program)
Artikel details
Artikel ID: 91
Categorie: Design en DTP
Zoekwoorden
Datum toegevoegd: 3-Jan-2010 20:39:36
Aantal bekeken: 787
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (317)

 
« Ga terug