De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

PDF Creator - Gemakkelijk een PDF maken

Oplossing PDFCreator is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing om snel pdf-bestanden te maken.

Net zoals andere pdf-toepassingen, installeert PDFCreator een virtuele printerdriver die u bij het afdrukken selecteert. PDFCreator werkt relatief snel en produceert compacte pdf-bestanden.

De kwaliteit wisselt wel; eenvoudige Word-bestanden worden zonder problemen omgezet naar pdf, maar met webpagina?s heeft het programma wel wat moeite. Veel hangt natuurlijk af van de afdrukmodus van het programma waaruit u print.

Verrassend zijn de uitgebreide instelmogelijkheden; u kunt bijvoorbeeld bepalen met welke kwaliteit beelden in een document bewaard worden en of een pdf beveiligd dient te worden.

Tijdens het installeren kunt u kiezen voor een Nederlandstalige interface.

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten.

PDF Creator is echter niet in staat om links te maken in PDF documenten. Bij het Office-pakket OpenOffice.org is dit wel mogelijk.

PDF Creator

 


Gerelateerde artikelen OpenOffice.org 3
Ik wil beginnen met Linux
Artikel details
Artikel ID: 96
Categorie: Design en DTP
Zoekwoorden
Datum toegevoegd: 17-Oct-2009 19:20:29
Aantal bekeken: 5722
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (4548)

 
« Ga terug