De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Windows Mail E-mailaccount instellen (alleen Vista)

Oplossing E-mailaccount instellen
Het instellen van een Windows Mail e-mailaccount is niet moeilijk: de e-mailprovider voorziet in de meeste gevallen al in de hiervoor benodigde gegevens, zoals het e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord, POP3- en SMTP-server. Klik via de menubalk in Windows Mail op Extra, Accounts. Het hier vermelde, standaard door Windows aangemaakte nieuwsgroepaccount kan eventueel worden verwijderd (met de knop Verwijderen). Na een druk op de knop Toevoegen... (te bereiken via E-mailaccount, knop Volgende) verschijnt de wizard voor het instellen van het e-mailaccount.

De wizard begint met het invullen van de naam en het e-mailadres (geef het e-mailadres wel correct op, anders zullen ontvangers niet in staat zijn de e-mail te beantwoorden!). In het volgende scherm moeten de POP3- en SMTP-server worden opgegeven (zie de door de provider verstrekte gegevens). De POP3-server is de server voor inkomende e-mail, de SMTP-server is dat voor uitgaande e-mail (meestal moet uit veiligheidsoverwegingen verplicht gebruik worden gemaakt van de SMTP-server van de internetprovider). In het laatste scherm moeten de gebruikersnaam en het wachtwoord worden opgegeven, de gebruikersnaam komt meestal overeen met (het eerste gedeelte van) het e-mailadres. De wizard sluit af met de vraag of de berichten van de POP-server moeten worden gedownload.

De eigenschappen van het zojuist aangemaakte e-mailaccount kunnen via de knop Eigenschappen worden gewijzigd. Wijzig bijvoorbeeld de naam van het account (zodat deze in dit accountbeheer gemakkelijk kan worden herkend), en pas zonodig de poortnummers aan op het tabblad Geavanceerd. Onderaan dit tabblad kan ook worden ingesteld dat Windows Mail de binnenkomende berichten (eventueel voor een bepaalde tijd) op de mailserver moet laten staan. Deze optie is handig wanneer de e-mail op twee verschillende computers gedownload moet kunnen worden. Door de bewaartijd op de server tot een á twee weken te beperken, wordt voorkomen dat de mailbox volloopt en er geen e-mail meer kan worden ontvangen.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Postfix mail via externe smtp (mailserver)
Wat is het adres van de uitgaande mailserver?
Spamfilters instellen
Begrippen e-mail en internet die op deze site gebruikt worden
Gmail alias aanmaken
Veiliger emailen met ProtonMail
Tijdelijk e-mailadres
Wat is blacklisting
Gratis email
WINDOWS LIVE MAIL
Artikel details
Artikel ID: 13
Categorie: Vista
Zoekwoorden
Datum toegevoegd: 11-Jan-2008 17:49:27
Aantal bekeken: 12239
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (7731)

 
« Ga terug