De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Begrippen e-mail en internet die op deze site gebruikt worden

Oplossing

Phishing Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De slachtoffers worden vaak via e-mail naar deze valse website gelokt met daarin een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd "de inloggevens te controleren". Een gelijkwaardige vorm van oplichting werd uit analogie pharming genoemd. Beide methoden worden gebruikt voor identiteitsfraude.

pop POP3 E-mail accounts zijn de type accounts zoals u die kent van de meeste providers. Een POP e-mail account werkt hetzelfde als een postbus die u met uw favoriete e-mail programma kunt leegmaken. POP3 e-mail accounts kunnen ook via een webmail interface worden gelezen, net zoals u het bijvoorbeeld bent gewend van Hotmail.  

pop-box Een file of een directory op een harde schijf, waarin ontvangen elektronische post voor één bepaalde gebruiker wordt bewaard. De pop-box of mailbox is beschermd door een mail- adres en kan alleen geopend en gelezen worden na het invoeren van dit adres.  

POP3-mailbox POP3 E-mail accounts zijn de type accounts zoals u die kent van de meeste providers. Een POP e-mail account werkt hetzelfde als een postbus die u met uw favoriete e-mail programma kunt leegmaken. POP3 e-mail accounts kunnen ook via een webmail interface worden gelezen, net zoals u het bijvoorbeeld bent gewend van Hotmail.  

provider Een internetprovider (Engels: Internet Service Provider of ISP) is een organisatie of persoon die diensten levert op of via het internet. Dit kan zowel de verbinding van een gebruiker aan het internet zijn, alsook diensten die de gebruiker via het internet kan gebruiken. De verschillende diensten die een internetprovider aanbiedt zijn hieronder uitgewerkt.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Veel gebruikte afkortingen en benamingen
Ambernet Webmail
Windows Mail E-mailaccount instellen (alleen Vista)
WINDOWS LIVE MAIL
Gmail alias aanmaken
Wat is het adres van de uitgaande mailserver?
Gratis email
Webmin kan user's mailbox niet benaderen
Tijdelijk e-mailadres
Wat is blacklisting
Artikel details
Artikel ID: 35
Categorie: E-mail en Webmail
Zoekwoorden begrippen, internet, email, phishing, pop3, provider, pop, internetfraude, internet, fraude, mailbox, mail
Datum toegevoegd: 17-Jan-2007 12:33:54
Aantal bekeken: 744
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (149)

 
« Ga terug