De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

CamStudio

Oplossing

Opslaan als AVI- of FLASH-bestand

CamStudio is een handig programma waarmee je filmpjes kunt maken van hetgeen er op je beeldscherm gebeurt. Eventueel met audiocommentaar.

CamStudio is een screenrecorder, oftewel een programma dat alle scherm- en audio activiteiten op je computer kan vastleggen. Deze worden opgeslagen in een video die je naar iemand toe kan sturen of op je eigen website kunt plaatsen. Zo kun je heel handige instructievideo's maken voor het gebruik van een programma, of een computerprobleem illustreren met een video waarmee je kunt aantonen waar het mis gaat.

Je kunt filmpjes maken van je volledige beeldscherm, maar ook van een kleiner gedeelte van het scherm.

Dat laatste is wel wat lastiger omdat je dan moet uitkijken dat je relevante scherminformatie niet buitenbeeld valt. Het voordeel is dat een kleiner scherm minder grote videobestanden oplevert.

Aangeven welk gedeelte van het scherm je "op video" wil vastleggen is vrij eenvoudig. Onder de menukeuze Region kun je kiezen tussen drie opties. Full Screen spreekt voor zich. Bij de keuze Region kun je na het indrukken van de Rec-knop (maar voor de werkelijke opname begint) dat deel van het scherm selecteren dat je wilt opnemen. Bij Fixed Region geef je voor je de opname start al de coordinaten op van dat deel van het scherm.

De video's kunnen worden opgeslagen in AVI of Flash formaat. AVI's kun je op iedere computer afspelen terwijl de SWF Flash bestanden ideaal zijn om als streaming filmpjes via een website aan te bieden. De informatie hoeft trouwens niet tot beeld alleen beperkt te blijven. Koppel een microfoon aan je PC en geef commentaar tijdens je demonstratie.

CamStudio is een heel handig programma voor het maken van instructie en promotiefilmpjes, zowel voor softwaremakers, website-eigenaren als computerhobbyisten.

 

 


Zo eenvoudig is Camstudio te gebruiken

 


 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen YouTube – ja of nee?
Maak ook de foto’s op je website responsive!
Zo zet je een video op je website
Welke maateenheden gebruik je in responsive design?
Hoe kan ik mijn website online zetten?
Responsive Website templates (GRATIS) (meer dan 40)
Responsive website-templates
Link-bestemmingen: waar leidt je link naartoe?
Artikel details
Artikel ID: 89
Categorie: Grafisch
Zoekwoorden cam, webcam, desktop, recorder, opnemen, screen, video, edit, camstudio, linux,
Datum toegevoegd: 25-Feb-2010 18:28:50
Aantal bekeken: 952
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.8/5.0 (327)

 
« Ga terug