De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

SRWare Iron

Oplossing

Eén van de populairdere varianten van Chrome is SRWare Iron. De ontwikkelaars van deze spin-off beweren dat alle functies die een gevaar zijn voor de privacy eruit gehaald zijn. Functies als het opslaan van de geschiedenis uit de adresbalk (omnibox) zijn niet alleen standaard uitgeschakeld, ze zijn er volledig uitgesloopt. Het ontbreken van deze opties heeft wel gevolgen voor de functionaliteit. Iron checkt niet automatisch of er updates beschikbaar zijn, ook dat beschouwen de ontwikkelaars als een inbreuk op de privacy van de gebruiker.

 

Alternatieve appstore

 

Een vreemde wijziging in Iron is de verbinding met de extensiegalerij. Bij het zoeken naar plugins wordt de gebruiker niet doorgestuurd naar Google's Chrome Extentions Gallery, maar naar chrome-plugins.info. Op die site staan alleen plugins die geselecteerd zijn door SRWare.

 

Net als bij Chromium moeten updates handmatig worden doorgevoerd. Het gebruik van Google Sync is wel mogelijk, zodat favorieten, wachtwoorden en instellingen gesynchroniseerd kunnen worden tussen verschillende computers. Google-programmeur Evan Martin sprak de bedenker van Iron in een chat, en dat leverde een vreemde conversatie op.

 

Martin wijst er ook op dat het zelfde effect op privacy te behalen is door het aanpassen van een paar instellingen in Google's Chrome. De builds van Iron worden best goed up-to-date gehouden.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Chromium
Comodo Dragon
Google Chrome Portable
RockMelt
CoolNovo
Slimjet
Artikel details
Artikel ID: 583
Categorie: Browsers - agenda - RSS
Zoekwoorden SRWare Iron, browser, www, web, iron, veilig, privacy, prive,
Datum toegevoegd: 26-Sep-2017 14:51:21
Aantal bekeken: 4877
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.1/5.0 (1003)

 
« Ga terug