De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Chromium

Oplossing

De open source kern van Google Chrome, Chromium. Zo ziet Chrome eruit voordat Google hem optuigt met namen, logo's en integratie met Google-producten. Functies om statistieken terug te sturen naar het Google-moederschip, crash reports, en ingebouwde multimedia- en flash-plugins en de automatische updatefunctie zitten niet in Chromium.

Geen communicatie met Google

 

Gebruikers die wars zijn van Google's privacyinbreuken wordt regelmatig aangeraden over te stappen naar Chromium, waarin deze tracking-functies ontbreken. Surfen met Chromium is bijna hetzelfde als met Chrome, vooral omdat de missende functies prima op een andere manier opgevangen kunnen worden. Voor de flash-plugin kan Chromium bijvoorbeeld terugvallen op de standaard geïnstalleerde flash-player in het besturingssysteem.

 

Een verschil met Google's versie is de automatische update. Terwijl veel gebruikers juist daarom voor Chrome zullen kiezen is het bij Chromium altijd onduidelijk welke versie stabiel is. Per dag worden er vijf automatische builds van Chromium gemaakt. Als er zomaar een versie wordt gekozen, is er geen enkele garantie dat die stabiel is.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Slimjet
Comodo Dragon
Epic Privacy Browser
SRWare Iron
Google Chrome Portable
Vivaldi
RockMelt
Flash player installeren
CoolNovo
Google Chrome OS ?
Artikel details
Artikel ID: 574
Categorie: Browsers - agenda - RSS
Zoekwoorden chromium, chrome, internet, web, www, browser, google, veilig
Datum toegevoegd: 26-Sep-2017 14:28:26
Aantal bekeken: 3350
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.8/5.0 (1004)

 
« Ga terug