De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Hoe werkt Cloud hosting?

Oplossing

Cloud hosting wordt steeds vaker gekozen en veel mensen stappen over naar deze vorm van hosting. Cloud hosting is webhosting, met een grotere stabiliteit en een hogere snelheid. Dit komt doordat er nu gebruik wordt gemaakt van verschillende servers. Dat heeft als voordeel dat wanneer er een server uitvalt, een andere het gewoon van hem overneemt. De gebruikers ondervinden hier dus ook geen hinder van.  

Hoe werkt Cloud hosting?

Als je op zoek bent naar een voorbeeld van Cloud hosting, kijk dan even gewoon naar Google. De koning van de zoekmachines heeft zijn bronnen verspreid over honderden servers in de Cloud. Elke server in de Cloud heeft zijn eigen taak. In het geval van een storing van één van de servers, wordt een andere server (of servers) tijdelijk ingeschakeld als back-up om de benodigde bronnen weer te geven. Iets soortgelijks gebeurt ook in het geval van een overbelastingsconditie. Het gebruik van lage kwaliteit serverhardware kan echter de prestaties aanzienlijk belemmeren. Dit is typisch het geval bij goedkope hostingproviders. Hoogwaardige cloud providers maken dus gebruik van VMware en leveren uiterst betrouwbare cloudservices, die zelfs beter zijn dan dedicated servers. 

Cloud hosting

Cloud hosting heeft een lange weg afgelegd, en verschillende grote ondernemingen gebruiken het al jaren samen, maar om ervoor te zorgen dat de eigenaren van kleine bedrijven ernaar kunnen kijken, zal de prijsstelling verder moeten dalen. 

Cloud hosting in de toekomst

De prijzen zijn wel al aanzienlijk gedaald ten opzichte van de vorige 4 à 5 jaar, en mensen hebben de voordelen van Cloud hosting geleerd, wat de middelgrote organisaties dwingt om over te stappen naar de cloud arena. Veel bedrijven hebben een waardige investering gedaan door naar de cloud te verhuizen, terwijl andere bedrijven nog niet hebben geïnvesteerd in de infrastructuur die nodig is om een ‚Äč‚Äčoverstap naar de cloud te maken. De belangrijkste reden waarom Cloud computing niet zo populair is als mogelijk was, is dat de kostenfactor nog steeds een zorg is voor kleine bedrijven. Maar men kan zeker verwachten dat steeds meer bedrijven een verschuiving naar de cloud zullen maken, omdat er nieuwe, goedkope cloud implementaties worden ontwikkeld.

Wat is Cloud computing?

Cloud computing is het leveren van computing services via het internet. Dat zijn onder meer de servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties enzovoort. Bedrijven die computing services leveren, worden cloud providers genoemd. Zij brengen dan de kosten in rekening voor het verlenen van deze services, op basis van het gebruik. Deze services zijn heel populair, omdat ze zorgen voor een veilige opslag van gegevens. Bij een crash raak je dus niet meteen alles weer kwijt, zoals bij een gewone computer vaak wel het geval is.

Soorten Cloud computing

Men kan 2 soorten Cloud computing van elkaar onderscheiden, namelijk de publieke en de private Cloud. Bij de publieke Cloud heeft de eindgebruiker geen controle over de data of de software omdat die op de Cloud zelf staan. Dat is een verschil met de private Cloud, waarbij de eindgebruiker wel toegang heeft tot data, beveiliging en software. Dit via een eigen virtuele server.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe werkt Cloud computing?
Het belang van backups
Google is snel en veilig!
Uitleg servers
NAS4Free
Google Chrome OS ?
Brute-force attack
Backup en herstel (na de ramp)
Wat is een NAS
FreeNAS 11 final is uitgekomen
Artikel details
Artikel ID: 521
Categorie: Hoe werkt dat
Zoekwoorden cloud, computing, server, servers, schaalbaar, online, documenten, technologie, fexibel, service, software, opslag, database, netwerk, website, hosting, blog, backup, virtueel, virtuele,
Datum toegevoegd: 16-Jul-2011 18:57:51
Aantal bekeken: 3304
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (1002)

 
« Ga terug