De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Hoe werkt Cloud computing?

Oplossing

Hoe werkt Cloud computing? En belangrijker, wat zijn de belangrijkste voordelen?

Cloud computing, je hebt er misschien al wel eens van gehoord. Het is trouwens een term die je in de toekomst vast nog veel meer zal te horen krijgen. Het kan zelfs goed zijn dat je het momenteel al gebruikt zonder het te weten. Vooral wanneer je een online service gebruikt voor je e-mails, het bewerken van documenten, het luisteren naar muziek, het spelen van games, kijken naar tv programma's, enzovoort.

Hoe werkt Cloud computing?

 Cloud computing services bestaan eigenlijk nog niet zo heel lang, maar zijn toch sterk aan het groeien. Cloud computing levert computing services aan gebruikers, via het net. Denk bijvoorbeeld maar aan software, opslag, databases en netwerkfuncties. Heel wat bedrijven, zowel kleine ondernemingen als multinationals, zijn al overgestapt naar Cloud computing. Er zijn immers heel wat voordelen verbonden aan het gebruiken van deze nieuwe technologie. Zo kan men nieuwe toepassingen en services maken, gegevens opslaan, herstellen en backups maken en websites en blogs hosten. Maar dat is niet het enige wat je ermee kan. Denk maar aan het streamen van video's en audio. Ook kan men gegevens gaan analyseren op patronen, door middel van deze methode, en voorspellingen maken en software of aanvraag leveren. Geen wonder dus dat het een populair iets is.

Belangrijke voordelen van Cloud computing

Betrouwbaar

Doordat er backups gemaakt worden van je gegevens en het herstel na een crash wordt gewaarborgd, is het gebruiken van deze technologie heel betrouwbaar voor mensen.

Flexibel

De meeste cloud computing services worden op aanvraag geleverd en het spreekt voor zich dat dat heel snel kan. Gewoon een online aanvraag invullen en versturen. Hierdoor komt er ook meer flexibiliteit naar de bedrijven toe. 

Besparend

Door het gebruiken van cloud computing, hoef je geen kosten te maken voor de aanschaf van hardware en software en voor het opzetten en beheren van eigen datacenters. Dat is dus een grote kost die bespaard blijft. Bovendien zijn de vele rekken die nodig zijn voor hardware, met cloud computing ook overbodig. En hierdoor wordt er dus tijd bespaard.

Snel en efficiënt

De omvangrijkste cloud computing services worden op een wereldwijd netwerk van beveiligde datacenters uitgevoerd. Ze worden dus ook vaak bijgewerkt zodat ze snel en efficiënt blijven werken. Een groot voordeel van deze technologie is de mogelijkheid tot flexibele schaalaanpassing. Dat houdt dat in dat het juiste aantal IT-bronnen wordt geleverd, afgesteld op de behoefte van dat moment en vanaf de juiste geografische locatie.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe werkt Cloud hosting?
Het belang van backups
Google is snel en veilig!
Wat is een NAS
Backup en herstel (na de ramp)
Google Chrome OS ?
Uitleg servers
NAS4Free
Op afstand werken
Goede website-software die je niets kost
Artikel details
Artikel ID: 520
Categorie: Hoe werkt dat
Zoekwoorden cloud, computing, server, servers, schaalbaar, online, documenten, technologie, fexibel, service, software, opslag, database, netwerk, website, hosting, blog, backup,
Datum toegevoegd: 16-Jul-2011 18:49:46
Aantal bekeken: 4201
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (1502)

 
« Ga terug