De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Aanmelden bij zoekmachines

Oplossing

De zoekmachines indexeren het web continu met behulp van spiders en webrobots. Deze robots en spiders doorkruisen het hele www door van link naar link te ‘springen’. De informatie die zij vinden wordt geïndexeerd en in een database bewaard. Alleen de grootste zoekmachines hebben een eigen database. Aan de hand van de ingetypte zoekopdracht wordt de database doorzocht en verschijnt het resultaat in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Wanneer je site eenmaal is opgenomen in een zoek-index dan hoef je verder niets meer te doen. De robets en spiders komen regelmatig terug om de database te actualiseren. Niet meer bestaande pagina’s worden verwijderd en nieuwe pagina’s worden toegevoegd.

Aangezien jouw site nieuw is, zijn er geen links naar jouw pagina’s en zal een zoekmachine jouw website dus niet vinden. Je moet jouw website aanmelden bij zoekmachines zoals Bing en Yahoo! Bij Goolge hoef je je site niet meer aan te melden. Google zal jouw site vinden wanneer er links zijn naar jouw website / pagina en wanneer de inhoud zoekmachine vriendelijk is. Het kan best lang duren voordat je site daarwerkelijk wordt bezocht voor indexatie. Er is helaas geen mogelijkheid om dit te versnellen. Heb geduld!

Meld de website in ieder geval aan bij:

Google

Website aanmelden bij zoekmachine GoogleEr wordt gezegd dat je je niet meer hoeft aan te melden bij Goolge. De pagina om dit te doen bestaat echter nog wel. Klik op de afbeelding om naar de aanmeld-pagina van Google te gaan. Kan geen kwaad om je toch aan te melden. Je hoeft alleen je webadres (http://www.mijnwebsite.nl) in te vullen en eventueel een omschrijving.

Google heeft een goede informatiepagina waarop je meer kunt lezen over hoe Google werkt en of je wel op Google wordt gevonden. Er wordt ook uitleg gegeven hoe je kunt voorkomen dat je site niet wordt gevonden door de spiders. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Wil je meer weten over de webcrawlingbot (spiders) van Google, kijk dan op de pagina Googlebot.

Bing

Aanmelden bij zoekmachine BingBing  (voorheen Live Search, Hotmail Search en MSN Search)  is de zoekmachine van Microsoft. Bing is de op een na grootste zoekmachine ter wereld (na Google).

Klik op de afbeelding van Bing om jouw site aan te melden bij deze zoekmachine.

Voor meer informatie over links en indexatie klik hier.

Yahoo!

Meld je website aan bij YahooYahoo! is een zoekmachine uit de Verenigde Staten en is opgericht in 1995 door Jerry Yang en David Filo. Yahoo! was een van de allereerste zoekmachines op het internet. Je kunt je gratis aanmelden bij de zoekmachine, maar je dient je wel eerst te registreren.

Klik op de afbeelding om jouw website aan te melden bij Yahoo!

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Laat je bezoekers zoeken in je website
Hoe kom ik hoog in de zoekmachines?
Hoe kan ik een sitemap maken voor mijn website?
Beginselen van website-marketing
Waarvoor dienen meta tags?
Copyright-schending van je website: wat kun je doen?
De grote schoonmaak – een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor je website
Tips en tools voor website-beheer
Wat kost een eigen website?
Googlebot controleren
Artikel details
Artikel ID: 775
Categorie: Webdesign
Zoekwoorden zoekmachine, zoekmachines, google, bing, yahoo, aanmelden, website, index, indexeren, gratis, registreren, site, sitemap, xml, spider, spiders,
Datum toegevoegd: 13-Feb-2021 20:49:35
Aantal bekeken: 413
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (2)

 
« Ga terug