De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Expressvpn

Oplossing

ExpressVPN review
Vanaf $6.67 per maand Bezoek ExpressVPN

ExpressVPNSnelheid - 10/10
Eigenschappen
  • Software voor: Windows, iOS, OS X, Android, Linux
  • Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP, IKEv2
  • Betalen met: Ideal, Credit-card, Paypal, Bitcoin
  • Max gelijktijdige connecties: 3
  • Vestigingsland: Britse Maagdeneilanden
  • Log beleid: beperkte logs

ExpressVPN kenmerken

ExpressVPN dienst staat voor veel mensen bekend als één van de beste VPN diensten die er zijn. Wij onderstrepen dat zoals je kunt zien in ons overzicht van beste VPN’s. Dit heeft mede te maken met het feit dat ze in 94 landen servers hebben staan. Deze servers proberen ze allemaal zo snel mogelijk te laten functioneren. Dit houdt voor de gebruiker in dat men in de praktijk qua snelheid niet eens doorhebben dat ze connectie met een VPN server hebben. Dit is in onze ogen echt een pluspunt!

Ook staat ExpressVPN bekend om de zeer gemakkelijk te gebruiken software voor de verschillende besturingssystemen. Zo onthoudt de service bijvoorbeeld welke servers je de laatste keren hebt gebruikt en kan je met een testknop gemakkelijk ontdekken welke VPN server het snelst is voor jouw verbinding.

Al deze goede eigenschappen zijn mede te verklaren door het feit dat de VPN service al sinds 2009 bestaat. Er is zoveel ervaring opgedaan dat ExpressVPN echt een hele goede service heeft neergezet.

Hieronder een promotioneel filmpje van ExpressVPN:

In deze review zullen we de belangrijkste eigenschappen van deze service nog eens goed doornemen. Ook delen we onze ervaringen met ExpressVPN die we hebben opgedaan met het account bij deze service.

Servers ExpressVPN

Het serveraanbod van Express is zeer uitgebreid te noemen. Zo zijn er 145 VPN server locaties verdeeld over 94 landen. Per locatie staan er altijd meerdere servers zodat je echt verzekerd bent van een snelle server.

Daarnaast staan de servers over de gehele wereld verdeeld. Dit betekent dat er altijd wel een ExpressVPN server in de buurt staat. Dit betekent dat je altijd een goede snelheid kunt behalen via een VPN server. Daarnaast is het zo dat met de servers verdeeld over de hele wereld je gemakkelijk de geblokkeerde content uit alle landen kunt bekijken.

Software gebruiken

Zoals aangegeven is de software van ExpressVPN voor verschillende devices bijzonder makkelijk in het gebruikt. Het werkt allemaal heel intuïtief en doet precies wat het moest doen. In de software kan je zelf gemakkelijk testen welke server het snelst werkt. De software van ExpressVPN is echt heel erg goed te noemen! Het enige nadeel is dat de software niet in het Nederlands is, daarom krijgt de gebruiksvriendelijkheid in deze review een 9.

Het is beschikbaar voor de meest gebruikte besturingssystemen en apparaten.Zo is er software voor Windows vanaf Windows XP tot aan Windows 10. Ook voor iPhone, iPad en Android telefoons en tablets is er een app beschikbaar.

Hieronder zie je enkele screenshots van de software zoals deze in Windows uitziet.

Verbinding maken in WindowsVerbinding maken met Windows software Locatie kiezenLocatie kiezen snelheid testen serversSnelste server vinden met snelheidstest

Op mobiele apparaten

En hieronder vind je een drietal screenshots van hoe de app op Android apparaten voor ExpressVPN eruit ziet.

De iPhone app ziet er ongeveer gelijk uit. Beide apps hebben dezelfde mogelijkheden tot instellingen en dezelfde functies.

locatie-kiezen-android-expressvpnLocatie kiezen op Android

Gelijktijdige connecties

Iets waar je wel rekening mee moet houden is dat er 3 devices tegelijk verbinding kunnen maken met de VPN service. En dit is overigens beperkt tot 2 verschillende apparaten: een laptop/computer en een mobiel device zoals een tablet of smartphone.

Verbinden met meer dan 3 verschillende laptops of meer dan 3 verschillende  smartphones tegelijkertijd is dus niet mogelijk. Als dit belangrijk voor je is kan je beter kiezen voor Private Internet Access of een andere aanbieder.

Locatie wisselen met ExpressVPN

Standaard kiest ExpressVPN de snelste server voor je uit. In de meeste gevallen is dit de VPN server die fysiek het meest in de buurt staat.Dit is natuurlijk ideaal wanneer je je internetverkeer wilt versleutelen als je bijvoorbeeld in een cafe op het openbare wifi netwerk zit.

Maar wanneer je specifiek een locatie wilt wisselen voor de buitenwereld, omdat je bijvoorbeeld uitzending gemist in het buitenland wilt kijken is dat ook erg gemakkelijk met ExpressVPN. In de software en verschillende apps staat simpelweg een lijstje met landen waarmee je gemakkelijk met een VPN server in een bepaald land connectie kunt maken. Hieronder zie je een afbeelding hoe het eruit ziet wanneer je een locatie hebt gekozen en verbinding kunt gaan maken.

gemakkelijk verbinden met gekozen locatieLocatie kiezen

Automatische connectie

Om er zeker van te zijn dat je altijd beveiligd bent terwijl je het internet gebruikt is het handig als de VPN client software automatisch connectie maakt met een VPN server alvorens er data verstuurd en ontvangen wordt. Jammer genoeg heeft de software van ExpressVPN deze functie niet ingebouwd. Je kan er wel voor kiezen om het programma bij het opstarten van je computer ook automatisch op te starten, dan is het nog een simpele actie van op de grote groene knop “Connect” te klikken om alsnog verbinding te maken.

Als de automatische connectie een absolute must voor jou is zul je bijvoorbeeld kunnen kijken naar NordVPN.

Ook via de router

Als je al je dataverkeer via een vpn verbinding versturen kan het een uitkomst zijn om je router als VPN client in te stellen.

Omdat ExpressVPN ook OpenVPN ondersteund. Sommige router software kan hier verbinding mee maken. Routers met bijvoorbeeld de firmware van DD-WRT of Tomato kunnen dit.

Op de website van ExpressVPN staat uitgebreide informatie hoe je dit kan instellen.

Linux applicatie

Zelfs voor de bekende Linux distributies heeft ExpressVPN software vrij gegeven. In feite zijn dit installatiebestandjes die de VPN account instellingen automatisch voor je installeren.

Er is een installatiebestand voor Ubuntu, Debian, Fedora en CentOS. Met de programma’s kun je gemakkelijk connectie maken via de command line. Ook is er een uitleg op de website te vinden die uitlegt hoe je gebruik kunt maken van de VPN verbindingen via de Ubuntu Network Manager.

Chrome extensie

Er is voor Chrome ook een ExpressVPN extensie beschikbaar. Met deze extentie is het gemakkelijk om al het browserverkeer over een VPN server van ExpressVPN te laten verlopen. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je je ip wilt verbergen voor de websites die je bezoekt en de advertentie netwerken die jouw surfgedrag analyseren aan de hand van je ip adres.

expressvpn chrome extensieDe browser extensie van ExpressVPN blokkeert ook WebRTC. Dit is een functionaliteit in de Chrome browser die ervoor kan zorgen dat je echte ip adres alsnog lekt aan de website die je bezoekt, ook al ben je verbonden met een VPN server.

Lokaal netwerk toegankelijk met ExpressVPN

In de cliënt van ExpressVPN op Windows en de Mac kun je instellen dat het lokale netwerk wel bereikbaar blijft terwijl de VPN verbinding actief is. Dit houdt dus in dat je gewoon je printer, netwerkschijven en bijvoorbeeld je Chormecast kunt blijven gebruiken als de VPN verbinding actief is. Aangezien dit bij veel VPN services onmogelijk is kan dit voor sommige mensen echt een pluspunt zijn.

Privacy en beveiliging van ExpressVPN

De service gebruikt onder meer de 3 belangrijkste en meest bekende protocollen: PPTP, L2TP/IPSec en de meeste veilige van deze: OpenVPN. Deze laatste is in combinatie met 256 bit de standaard die gebruikt wordt in de software van ExpressVPN.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om L2TP of PTPP te gebruiken. Uiteraard zijn al deze mogelijkheden ook beschikbaar op de apps voor de mobiele apparaten.

Omdat het bedrijf het hoofdkantoor heeft gevestigd op de Britse Maagdeneilanden hoeft het zich niet te houden aan de data retentie wet van de Verenigde Staten of de DRD wetten in Europa. Wij denken dan ook dat ExpressVPN erg gefocust is om de privacy van haar klanten te garanderen. Dit wordt onderstreept door het feit dat er gebruik gemaakt wordt van het shared ip principe, dat betekent dat een ip binnen hun range niet terug te koppelen is aan een gebruiker. Bovendien kan je betalen met Bitcoin en hoef je tijdens het registreren alleen maar een e-mail adres op te geven.

Logs

Er worden geen logs bijgehouden van het exacte gebruik van de gebruikers op het netwerk van ExpressVPN. Er wordt geen data bewaard over de websites die je bezoekt of online diensten die je gebruikt. Ze houden zelfs niet bij wie wanneer connectie maakt. Op deze manier is het dus zo dat je privacy bij ExpressVPN echt gewaarborgd is.

Wel geven ze aan dat ze de servers loggen teneinde de servers te optimaliseren en zo snel mogelijk te houden.

Killswitch optie bij ExpressVPN

Als extra beveiliging hebben de software voor Windows en Mac computers een killswitch functie. Deze zorgt ervoor dat je hele internetverkeer geblokkeerd wordt als de VPN verbinding weg valt.

Dit is belangrijk omdat je computer anders de data zonder encryptie en vanaf jouw ip adres naar het internet stuurt. Een kill switch functie maakt een VPN echt veilig!

Stabiliteit en snelheid ExpressVPN

ExpressVPN blijkt 1 van de snellere VPN providers te zijn die we getest hebben. Ze geven zelf aan ook hier actief op in te zetten. Tijdens onze review hebben we de snelheid getest met een verbinding met een server van ExpressVPN in Amsterdam. In de software vind je trouwens ook een snelheidstest. Hiermee kan je de server waar je mee wilt verbinden testen op snelheid, zo weet je vooraf of de verbinding snel genoeg is.

Hieruit bleek dat we bijna onze maximale snelheid van onze internetprovider behaalde. We gingen er maximaal 2Mbit/s op achteruit, zowel bij het downloaden als het uploaden. Aangezien onze maximale download snelheid 100 Mbit/s en maximale upload 10 Mbit/s haalden we respectievelijk 98 Mbit/s en 9 Mbit/s.

De stabiliteit van de verbinding met een VPN server van ExpressVPN bleek tijdens onze review ook prima. Er heeft zich geen enkele keer een verbindingsprobleem voor gedaan. Met deze snelheden en stabiliteit is de dienst uitermate geschikt om video’s te streamen en anoniem te downloaden.

Torrent en ExpressVPN

ExpressVPN laat het downloaden via Bittorrent via hun netwerk toe. Wij vinden zelfs dat de service dankzij zijn snelheid uitermate geschikt is voor het downloaden van torrent bestanden.

Een ander fijn feitje is dat dat ExpressVPN op de Britse Maagdeneilanden gevestigd is. Zij hebben dus geen noodzaak om mee te werken met overheden wanneer die vragen om de gegevens van een torrent downloader.

Netflix via ExpressVPN kijken

Wanneer je via een vpn server in een bepaald land connectie maakt met Netflix, krijg je het aanbod van dat betreffende land. In elk land is er namelijk een afwijkend aanbod van films en series te zien.

Het kan daarom erg interessant zin om via Amerikaanse server van ExpressVPN naar Netflix te kijken. Wanneer je dit doet kan je namelijk het Amerikaanse aanbod bekijken. Dit betekent dat er meer beschikbaar is. Daarnaast worden afleveringen van series vaak eerder uitgezonden in Amerika.

ExpressVPN doet er alles aan om de Netflix blokkades te omzeilen. Dit lukt ze heel goed, ook wanneer er een server van ExpressVPN geblokkeerd wordt door Netflix zoeken ze zo snel mogelijk een oplossing om alsnog toegang tot de Amerikaanse Netflix te verschaffen voor hun klanten. Meestal zorgen ze dat ze andere ip-adressen op hun VPN servers gaan gebruiken,

Kosten ExpressVPN

ExpressVPN heeft een duidelijk overzicht qua pakketten die te kiezen zijn. Alle pakketten bieden hetzelfde, maar wanneer je direct voor een langere periode afsluit betaal je minder per maand. Wij houden van dit soort duidelijkheid en transparantie, je weet gewoon waar je aan toe bent. Je hebt de keuze tussen een pakket voor 1 maand, voor 6 maanden en voor 12 maanden. Als je de prijzen vergelijkt is het 12 maanden abonnement het goedkoopst per maand.

De VPN service heeft geen mogelijkheid om de dienst gratis te proberen. Wel hebben ze  een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Op deze manier kun je dus de dienst 1 maand zonder risico uit proberen om te ontdekken of ExpressVPN bij jouw wensen en eisen past.

Er moet eerlijk vermeldt worden dat de service vergeleken met andere services aan de dure kant is. Maar voor deze kleine hogere prijs krijg je wel een uitmuntende VPN service waar andere diensten niet aan kunnen tippen.

Free trial bij ExpressVPN

Er is een gratis testperiode bij deze VPN service. De proefperiode of ook wel free trial is voor 30 dagen. Dit vinden een zeer lange gratis proefperiode, nog meer reden om het te testen. Je krijgt gewoon een volwaardig account wanneer je deze testperiode van ExpressVPN ingaat.

De free trial van ExpressVPN werkt als volgt: je betaalt bij aanvang van deze proefperiode. Wanneer het je niet bevalt in die 30 dagen kan je zonder gedoe je geld terug vragen.

Ook zijn er af en toe interessante aanbiedingen. Tijdens zo een aanbieding kan je meestal voor een lagere prijs de service afnemen van ExpressVPN.

Conclusie

ExpressVPN is een VPN dienst die haar zaken technisch zeer goed op orde heeft, dit hebben we tijdens onze review goed gemerkt. We hebben zeer goede ervaringen met ExpressVPN.

Het netwerk is hartstikke snel en dat merk je echt tijdens het gebruik van internet, zeker wanneer je video’s wilt streamen. Ook lijkt de beveiliging zeer goed te zijn en je privacy gewaarborgd bij deze VPN service.

Voor deze goede service en kwaliteit moet wel relatief veel betaald worden. Maar wanneer je een goede stabiele VPN dienst wilt kopen en je vindt het niet erg om net dat beetje extra te betalen is ExpressVPN een zeer goede keuze.

Vanwege de perfecte service, snelle en stabiele verbindingen, de goede software en de privacy policy vinden we ExpressVPN momenteel de beste VPN.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen NordVPN
Wat is een VPN (verbinding)
VPN aanbieders
Website hosting: wat heb je eigenlijk nodig?
Uitleg servers
Tor Browser Bundle
Uitleg switches
Uitleg routers
Alternatieve DNS-server instellen
WiFi problemen? Dit zijn de oplossingen
Artikel details
Artikel ID: 439
Categorie: VPN Providers
Zoekwoorden ExpressVPN, server, vpn, proxy, kosten, beste, servers, privacy, beschermen, log, wiv, sleepwet, netflix, kody, wet, wetgeving, express, vbeilg, snel, beste, goedkoop, betaalbaar
Datum toegevoegd: 15-Jan-2018 17:40:16
Aantal bekeken: 3945
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.8/5.0 (130)

 
« Ga terug